Kami Berusaha Menjadi Trusted Cosmetik Factory

Kami Berusaha Menjadi Trusted Cosmetik Factory

Kalau di Korea, sebut sahaja AmorePacific Group, semua orang berebut nak buat produk di Kilang Kosmetik terkenal ni.

Most of the femes Korea Brand datang dari kilang Kosmetik ini seperti etude house, iope,innisfree, laneige dan banyak lagi la…penat nak tulis…hehhehe…tengok senarai brand kat bawah tu utk rujukan.

Setiap brand yang buat produk di bawah kilang kosmetik AmorePacific ini dengan bangga menulis nama kilang mereka di kotak brand masing2, malah kalau kita bukak website AmorePacific group, semua brand di bawah kilang beliau akan terpangpang untuk tontonan awam. Kenapa mereka expose nama kilang di kotak?

Ini pendapat saya secara personal la kan. Ok, saya tahu kalau produk yang di keluarkan oleh kilang AmorePacific memang bagus sebab formulation yang dihasilkan mengena dengan kulit orang asia terutamanya rakyat korea.

Walaupun, harga setiap produk yang sama jenis tak sama harga contohnya cushion foundation iope jauh lebih murah berbanding cushion foundation sulwhasoo tapi masih ramai orang beli cushion foundation iope dan masih ramai jugak orang beli cushion foundation sylwhasoo. Kenapa ini berlaku?

1. Ini adalah kerana setiap brand mempunyai keunikan formulation yang tersendiri dan tahu untuk kedepankan keunikan produk mereka melalui marketing mereka.
2. Produk mereka laku walaupun brand baru sebab ia datang dari kilang AmorePacific one of the trusted kosmetik factory yang menghasilkan formula kosmetik yang power2.
3. Ingredient yang kilang Amore Pacific ni guna semua ingredient gred A, berkualiti dan power2 in order to get better result. Dia xlayan ingredient yang sekilo rm200 beb…kalau sulwhasoo tu dia guna ginseng gred A, sekilo rm5k…giler power..the best treatment ever.

So bila kilang kosmetik guna ingredient berkualiti, repeat order produk pun tinggi sbb orang bila sekali beli pakai rasa best, dia akan buat mouth to mouth marketing (free marketing) pada makcik2 bawang dia, kawan2 dia.

So ur customer yang akan promote pada orang2 disekeliling mereka. Tapi sekiranya anda dapat formulatiom yang xstabil dan xbest, u akan struggle untuk buat marketing setiap bulan cari new cust.

Itu saya bercakap untuk kilang Kosmetik AmorePacific kan. Tapi buat apalah nak pikir jauh2 sampai Korea. Saya pun xnak pegi sampai Korea. Saya bercita2 nak jadi macam AmorePacific. Mustahil? Xlah….hehehehe…Gim Cosmetic ada keunikan yang tersendiri.

Gim Cosmetic selain terkenal dengan kilang kosmetik HALAL yang banyak mengeluarkan brand2 terkenal bagi local produk muslim kita, formulation insyaallah terbaik, formulation insyaallah HALAL, formulation insyaallah banyak gile treatment saya letak, formulation insyaallah bahan mentah paling berkualiti saya beli, formulation insyaallah bahan dia saya tak akan beli from china, nak bagitau semuanya saya sendiri control.

Alhamdulillah, bila kita tahu apa result yang kita nak, Allah akan bantu kita walaupun untuk buat yang terbaik adalah sangat struggle. Saya akan terus support produk muslim local kita dan naikkan taraf mereka sama level dengan brand internationl. Insyaallah. Proud to be Muslim.

#GimCosmeticKilangKosmetikMuslimHalal
#GimCksmetikBerusahaMenjadiTrustedKosmetikFactoryInsyaallah
#KilangHalal100PeratusMuslim #GIMCosmetic

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *